Agenda

Agenda

De Q-kringen gaan weer starten! Een aantal Q-kringen organiseert de komende weken een bijeenkomst, deze data vindt u in de agenda.

Kijk hier voor de agenda van de Q-kringen.

Heeft u behoefte aan lotgenotencontact? Neem dan contact op met Nelleke Maathuis, coördinator Q-kringen: nellekemaathuis@stichtingquestion.nl Zij kan u koppelen aan een Q-kring bij u in de buurt, zodat (digitaal) contact gelegd kan worden met lotgenoten.


Agenda informatiebijeenkomsten

ZATERDAG 20 november 2021

Vanwege de nieuwe maatregelen heeft Q-uestion besloten om de bijeenkomst in het Provinciehuis uit te stellen tot nader orde, en voor 20 november van 14.00 uur tot 15.30 uur een online uitzending te verzorgen met een aangepast programma.

Het wordt een uitzending in een talkshowsetting met een aantal gasten. We willen u met name informeren over waar Q-uestion mee bezig is om uw belangen te behartigen en waar we ons de komende periode mee bezig zullen houden. Daarbij horen we graag uw inbreng!

We schenken in die uitzending veel aandacht aan:

  1. Informatie over het Hoger Beroep in de rechtszaak van Q koortspatiënten tegen de Staat der Nederlanden
  2. Onafhankelijke belangenbehartiging van de patiënten die gericht is op een betere vraagsturing binnen Q-support. Voor de komende 4 jaar heeft Q-support opnieuw geld beschikbaar gekregen van VWS met de opdracht om sámen met de patiënt te kijken naar de vragen en behoeften die er zijn. Dat gebeurt momenteel onvoldoende vinden wij. Daarom hebben we een aantal voorstellen geformuleerd, en samen met u willen we kijken naar de vraag of wij ons op de juiste zaken richten.

Q-uestion nodigt u uit om met name uw vragen met betrekking tot de rechtszaak alvast per email te sturen naar info@stichtingquestion.nl

Aan een talkshowtafel bespreken we dan alle vragen. Bovendien bestaat dan ook de mogelijkheid om tijdens de uitzending nog vragen te stellen.

Voor de vraagsturing binnen Q-support kunt u altijd reageren op hetzelfde emailadres, maar zullen we ook tijdens de uitzending stellingen formuleren waarop u kunt reageren.

Bekijk via deze link de uitzending – zaterdag 20 november 2021 van 14.00 tot 15.30 uur


ZATERDAG 19 juni 2021

Op zaterdag 19 juni organiseerden Q-support en Q-uestion het webinar QVS database en jaarlijkse check-up. In een anderhalf uur durend programma kwamen alle ins- en outs van dit jaarlijks terugkerende onderzoek aan bod.

Inhoud webinar:

  • U maakt kennis met de projectgroep QVS database
  • Annick Martens presenteert het programma van de database
  • Suzanne Polinder, universitair hoofddocent ErasmusMC, legt uit hoe de jaarlijkse check up met vragenlijst werkt
  • Caroline van Kessel en Annemieke de Groot praten u bij over de actualiteit

Kijk hier het webinar terug.