Ik ben al lange tijd erg vermoeid. Wat moet ik daar nou mee? Volgens mijn huisarts moet ik luisteren naar mijn lichaam. Maar hoe doe ik dat?

Dat is ook erg lastig. Iedereen zit anders in elkaar. Belangrijk is je eigen grenzen te zoeken. Dat is iets wat jij eigenlijk als enige kunt. Stel jezelf bijvoorbeeld steeds de vraag: “ Wanneer merk ik dat ik teveel heb gedaan?”
Op die manier leer je wanneer je stapjes terug zou moeten zetten en ook, op welke momenten, je een stapje extra zou kunnen doen. 
Blijf verder waakzaam voor eventuele gezondheidsklachten. Je kunt ook nog andere dingen onder de leden hebben of krijgen. Schuif dus niet meteen alles op de Q-koorts. Neem bij nieuwe gezondheidsklachten tijdig contact op met uw huisarts. 
In het beginstadium van Q-koorts kunt u veel last hebben en bent u mogelijk niet in staat dingen te doen. Het is logisch dat u, zodra u zich weer wat beter voelt, ook weer meer wilt gaan doen. Maar begin onder aan de ladder. Ga dus niet over uw grenzen door meteen weer van alles op te pakken. Zet gaandeweg uw eigen stapjes en bouw deze langzaam en voorzichtig op. Bij enkele revalidatiecentra zijn programma’s ontwikkeld die speciaal hierop gebaseerd zijn en u mogelijk kunnen helpen in het zoeken naar de eigen grenzen.