2.1. Als werken niet (meer) gaat

2.1. Als werken niet (meer) gaat

Ondanks uw Q-koorts hebt u wellicht uw werk nog een tijd kunnen uitvoeren. Wellicht zijn daarvoor aanpassingen in uw werkzaamheden of werkplek noodzakelijk geweest. Het kan echter voorkomen dat u, ondanks uw eigen inzet en de inzet van uw werkgever, niet meer (volledig) kunt werken. U moet zich dan (gedeeltelijk) ziek melden bij uw werkgever. Deze Werkwijzer geeft u informatie, tips en tools die u kunnen ondersteunen bij het (gedeeltelijk) ziek melden en de bijbehorende procedures.

In deze Werkwijzer is veel informatie opgenomen. Het kan zijn dat het doornemen van alle informatie vermoeiend is. Zorgt u zelf daarom voor een voor u passende manier om deze informatie doornemen.

Na het doornemen van dit deel van de Werkwijzer heeft u kennis over verschillende onderwerpen die samenhangen met uw ziekmelding en uw re-integratie. Zo heeft u kennis over de regelgeving en procedures en kunt u goed voorbereid een gesprek met uw leidinggevende en bedrijfsarts voeren. Ook worden de financiële consequenties van uw ziekmelding besproken.

Op sommige plaatsen in dit deel van de Werkwijzer wordt verwezen naar de website van Mijn Re-integratieplan. Mijn Re-integratieplan kan u ondersteunen om binnen uw mogelijkheden weer aan het werk te gaan. Met Mijn Re-integratieplan kunt u:

  • leren wat de overheid van u en uw werkgever verwacht in een re-integratietraject;
  • uitzoeken wat de belangrijkste redenen zijn dat u het werk niet (volledig) kunt uitvoeren;
  • uitzoeken welke aanpassingen of maatregelen u kunnen helpen om weer (meer) aan het werk te gaan en dat vol te houden;
  • u voorbereiden en oefenen in gesprekken met uw werkgever of bedrijfsarts;
  • achtergrondinformatie nalezen en uitprinten.

Mijn Re-integratieplan kan een waardevolle aanvullende informatiebron zijn naast deze Werkwijzer.

In de verdere tekst komt u symbolen tegen, die zijn aangebracht om uw leesgemak te vergroten. Hieronder staan de symbolen die u kunt tegenkomen in de tekst:

Tip

Tool

Citaat

Meer info

Filmpje

Ga naar:
2.1. Als werken niet (meer) gaat
2.2. Ziek melden
2.3. Re-integratie
2.4. Gesprek met uw werkgever / leidinggevende
2.5. Passend werk
2.6. De rol van de bedrijfsarts
2.7. Financiële consequenties