4.1. Inleiding

4.1. Inleiding

U heeft de WIA aanvraag doorlopen. In Werkwijzer 3, de WIA beoordeling, heeft u meer kunnen lezen over de mogelijke uitkomsten van de WIA beoordeling. Mogelijk ontvangt u een WGA-uitkering omdat u gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent, of een IVA-uitkering omdat u nu en in de toekomst waarschijnlijk niet kunt werken. Het kan ook zijn dat u geen WIA uitkering ontvangt. In dat geval kan het zijn dat u bij uw werkgever aan het werk kan blijven of dat u ontslagen bent/wordt en in aanmerking komt voor een WW-uitkering of eventueel een bijstandsuitkering (Participatiewet).

In deze Werkwijzer is veel informatie opgenomen. Het kan zijn dat het doornemen van alle informatie vermoeiend is. Neem dan voldoende pauzes en verdeel het doornemen over meerdere dagen. Ook kan het handig zijn om onderdelen van de Werkwijzer uit te printen.

Na het doornemen van dit deel van de Werkwijzer heeft u kennis over verschillende onderwerpen die samenhangen met het zoeken naar werk, zoals re-integratie, solliciteren, het sollicitatiegesprek, solliciteren met een WIA-uitkering en een eigen bedrijf starten.

Verklaring symbolen:

Tip

Tool

Citaat

Meer info

Filmpje

Ga naar:
4.1. Inleiding
4.2. Re-integratie met een WIA-uitkering
4.3. Re-integratie zonder WIA-uitkering
4.4. Solliciteren
4.5. Het sollicitatiegesprek
4.6. Solliciteren met een WIA-uitkering
4.7. Eigen bedrijf starten