4.4. Solliciteren

4.4. Solliciteren

U gaat op zoek naar een baan die bij u past. Er zijn verschillende manieren om op zoek te gaan naar een baan. Soms is een helpende hand of ondersteuning welkom. Bijvoorbeeld bij het voeren van een sollicitatiegesprek of het inschakelen van een jobcoach. Als het vinden van een baan niet lukt, kan via UWV een uitkering aangevraagd worden.

Een brief is voor de werkgever vaak de eerste kennismaking met de sollicitant. De brief geeft informatie over de sollicitant en geeft aan waarom de sollicitant zelf denkt geschikt te zijn voor deze functie. In het curriculum vitae (CV) worden opleidingen, werkervaring, vrijwilligerswerk en overige voor de vervulling van de functie relevante informatie vermeld. Ook interesses en hobby’s kunnen hier beschreven worden.

  • U hoeft in uw sollicitatiebrief niet te vermelden dat u Q-Koorts heeft.
  • Een ‘gat’ in het CV kan vragen oproepen. Dit ‘gat’ kan minder opvallend worden gemaakt door minder precieze data te vermelden.
  • Op deze website kunt u vacatures vinden, erop reageren en uw CV achterlaten. U vindt op deze site ook tips over het zoeken naar werk en solliciteren. 
  • Klik hier om een online training solliciteren te volgen. Na het aanmelden kunt u een training volgen over het voorbereiden van een sollicitatie, netwerken, een CV en sollicitatiebrief schrijven en het voeren van het sollicitatiegesprek.
  • Meer informatie en tools over uw wensen en mogelijkheden op uw (nieuwe) werk kunt u vinden in deel 1 van de Werkwijzer ‘Aan het werk met moeite’.

Ga naar:
4.1. Inleiding
4.2. Re-integratie met een WIA-uitkering
4.3. Re-integratie zonder WIA-uitkering
4.4. Solliciteren
4.5. Het sollicitatiegesprek
4.6. Solliciteren met een WIA-uitkering
4.7. Eigen bedrijf starten