Q-kringen

Q-kringen

“Het lucht op en samen sta je sterker!”
   – Deelnemer Q-kring ’s Hertogenbosch –

Q-uestion en Q-support hebben samen regionale Q-kringen opgezet in verschillende plaatsen in het land. In een Q-kring gaan Q-koortspatiënten (en eventueel hun naasten) uit dezelfde regio regelmatig met elkaar in gesprek, wisselen ervaringen uit, delen kennis en ondernemen gezamenlijk activiteiten. Dit alles naar de behoefte van de deelnemers van de betreffende kring. De Q-kring biedt lotgenoten uit het hele land de gelegenheid elkaar regelmatig te ontmoeten en te ondersteunen in verbinding met patiëntenorganisatie Q-uestion.

De opstart van een Q-kring wordt begeleid door Q-uestion en Q-support. Daarna gaat een Q-kring zelfstandig verder, maar blijft in verbinding met Q-uestion, die zo nodig ondersteuning biedt.

Er zijn op dit moment Q-kringen in Noord-Limburg (Voerendaal) en Zuid-Limburg (Schinnen), ’s-Hertogenbosch, Oss, Heesch, Grave, Enschede, Landerd, Uden, Helmond en Tilburg/Breda.

Overige Q-kringen
Ook voor jongeren met Q-koorts (17 tot 35 jaar) en mensen met chronische Q-koorts worden er Q-kringen georganiseerd. Deze vinden op dit moment nog niet op structurele basis plaats. Zodra er weer een Q-kring georganiseerd wordt, wordt dit vermeld op de website.

Aanmelden
Om u aan te melden voor een Q-kring of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Q-uestion, per e-mail info@stichtingquestion.nl of telefonisch: 06-27168689.

Voorstel voor nieuwe Q-kring
Is er geen Q-kring in uw regio, maar zou u dit wel graag willen? Neem contact op en geef door in welke regio u woont. Dan kijken we graag naar de mogelijkheden.

Kijk hier voor de agenda van de Q-kringen.